Kínos lapszemlét hozott le a 444 újságírója egy rendőrségi videóról: a kommentelők kicikizték

Nincs jó napja ma Boros Julinak, a 444 újságírójának, aki megpróbált egy jópofának tűnni akaró cikket publikálni, amiben sikerült több komoly bűncselekményt egy cecelégy szintjére degradálni, valamint teljesen indokolatlanul beleállni egy rendőrnő viseletébe.

„Vizuálisan erős videót tett közzé a rendőrség egy átlagosan suttyó magyar bűncselekményről” címmel és „Hétköznapi bűncselekmény, nem hétköznapi videó” kísérőszöveggel tette közzé a 444 azt a lapszemléjét, ahol a 24.hu írását próbálta meg a szerző kreatív szövegezéssel átvenni.

És sikerült?

A kommentelők szerint nem. A hozzászólók között Osváth Zsolt influenszer is kifejti a véleményét.

A cikkben ilyen mondatok szerepelnek:

„Mérsékelten érdekes, a magyar hétköznapokból nem kirívó bűncselekményről számolt be a 24.hu: a gyanú szerint három alak valami elszámolási vitába keveredett egy negyedik alakkal, akit állítólag megvertek, fogva tartottak, és több milliós kocsija átruházására kényszerítettek”valakit megverni, fogva tartani és autójának átadására kényszeríteni Boros Juli szerint hétköznapi, sőt egyáltalán nem kirívó. A „három alak” és a „negyedik alak” (sic!) pedig három elkövető és egy áldozat. Reméljük, a 444.hu egyik tagja sem kerül hasonló helyzetbe, hogy aztán így írjanak róla!

A civilruhás rendőrnőről, aki a munkáját végzi a felvételen, így ír a szerző:

„A csapat egyetlen nő tagja láthatóan divatérzékeny, és a Kardashian-vonalat követi: a testhez simuló nadrág és a kamugucci dzseki egész furcsán, mégis erőteljesen rezonál a pisztolytáskával és a határozott fellépéssel” – Itt úgy érezhetjük, mintha a rendőrnő maga lenne a bűncselekmény elkövetője, holott még mindig arról beszélünk, hogy hárman fogva tartottak és kényszerítettek egy embert. Hogy jön ide a divatelemzés egy teljesen más kontextusban?

„A végén emlékeztetnek, hogy itt valami autóalkatrészes dologról van szó, és a gyanúsított olajfoltos, megbilincselt kezeivel zárják a Pörgős nap című videót” – Ismét a bűncselekmény teljes semmibe vétele, hiszen „itt valami autóalkatrészes dologról van szó.” 

A videót itt tekinthetik meg olvasóink:

További kommentek:

loading...