Felháborító: Orbán kitalálta, hogyan bünteti meg a gyerekeket a hétfői sztrájk miatt

Kép forrása: Orbán Viktor / Facebook

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) több helyről is olyan visszajelzést kapott, hogy túlkapások és retorziók érték a hétfői pedagógussztrájkban résztvevő tanárokat és diákokat.

„Beszámoltak a kollégák például arról, hogy a tankerület utólag arra adott utasítást, hogy a hétfői első két óráról hiányzó tanulóknak igazolatlan mulasztást könyveljenek el, és az órákat jelöljék úgy, mintha megtartották volna”

– áll a PDSZ közleményben.

Olyan esetről is írnak, hogy egy iskolavezető meg akarta büntetni azt a tanárt, aki értesítette a szülőket a sztrájkról. A PDSZ szerint a vezető csak a többi kolléga kiállása miatt hátrált meg ettől. Több helyen pedig egy rég nem létező büntetést, a „fegyelmi eljárást” helyezték kilátásba.

„Arról nem tudunk egyelőre, hogy történt-e olyan, amikor sztrájkolótól, sztrájkszervezőtől juttatást, illetményrészt vontak volna el, bár olvastunk már olyat, hogy ilyet kilátásba helyeztek”

– írja a PDSZ. Nagy Erzsébet, a szervezet elnökségi tagja a Mércének azt mondta:

a tankerületek azt követelik az iskolaigazgatóktól, hogy ne töröljék az adminisztrációs Kréta-rendszerből a két elmaradt tanórát, mint ahogy azt egyébként tanítási szünetben szokás.

„Ha ezt elvégzik az iskolák, a sztrájknak nem marad nyoma az iskolák adminisztrációs rendszerében, és ebből kifolyólag azt állíthatná a hatalom, hogy az adatok szerint nem is volt nagy a hétfői sztrájk” – mondta Nagy Eszter.

Ennyire családbarát az Orbán-kormány, és annyira fontos neki a gyerekek védelme, hogy most a tanulókat büntetik meg azért, mert kiálltak a tanáraik mellett! Gyermekvédelemből egyes!

loading...