Beégették a kamufotóval őrjöngő Szijjártót, máshol, más időpontban készült képpel próbálta igazolni a nyugati terrort

Kép forrása: MTI

Szijjártó Péter a Facebookon őrjöng és azt követeli, hogy uniós biztosok és a nemzetközi liberális média háborodjon fel a holland oltásellenesek tüntetésének szétverésén.

„Nos, akkor a hétvége nyugat-európai “termése”: brutális, kutyás rendőrattak Hollandiában és fejbedobott gólszerző egy angol bajnokin. Várjuk tehát a nemzetközi liberális média, Vera Jourova, Didier Reynders és a többi hivatásos rettegő elemi erejű felháborodását…”

– írta január 3-i Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter a posztjában a nyugat-európai rendőri erőszakkal próbálta szembesíteni a magyarországi demokrácia korlátozása és a szurkolói rasszizmus miatt a magyar kormányt bíráló nyugati politikusokat és jogvédő szervezeteket.

A Népszava azonban arról írt, hogy az első januári hétvégén valóban erőszakba torkollott Amszterdamban egy járványügyi korlátozásokkal szemben meghirdetett, engedély nélkül megtartott tüntetés, amiről videót csatolt Szijjártó,

csakhogy a miniszter a bejegyzéshez egy másik fotót is mellékelt, amely azonban nem az elmúlt hétvégén és nem is Amszterdamban készült: egy tavaly márciusi hágai zavargást ábrázol, amikor a karhatalom szintén brutálisan lépett fel a lezárások ellen tiltakozókkal szemben.

Szijjártó arról is elfelejtette tájékoztatni kormánypárti közönségét (lehet, hogy nem is tudott róla), hogy az akkor történtek nem maradtak következmény nélkül, a felvételen látható két rendőrtiszt ellen azóta vádat emeltek.

loading...