Márki-Zay szétverte az évek alatt felépített összefogást – Varga László nyílt levele az ellenzéknek

Nyílt levelet kaptak az ellenzék vezetői Varga Lászlótól, akinek meggyőződése, hogy az előválasztást Orbán nyerte meg Márki-Zay Péternek.

Varga László nyílt levele:

„Tisztelt Elnök Hölgyek és Urak!

A hazánk jövőjéért érzett felelősség és aggodalom késztetett erre a kezdeményezésre. Nem akarok a nagy dakota szabadságharcos tollaival ékeskedni, de az indiánok ha észreveszik, hogy rossz irányba nyargalnak, azonnal megfordítják a lovat.

Márpedig mi most nagyon rossz irányba megyünk és egyre csak gyorsítunk. Ilyenkor meg kell állni, elszívni egy pipát, gondolkozni kicsit és józanul eldönteni merre tovább!

Évek kemény munkájával, viták és kudarcok eredményeként hat párt végül összehozott egy működőképes összefogást. Az aHang a kezdeményezés élére állt, és önkéntesek egész hada dolgozott az előválasztás sikerén. A kudarc nem rajtuk múlt. Mondják, hogy a dolgok fejben dőlnek el. Jelen esetben is a szervezetek fejei mondtak csődöt.

A problémák látszólag az első forduló után kezdődtek. Valójában sokkal hamarabb! Mérő László matematikus is, én is felhívtuk a figyelmet egy komoly veszélyre. Mindkettőnk véleménye szerint a Fidesz már a főpolgármesteri előválasztást is befolyásolta. Egyértelműen az volt a véleményünk, hogy most is bele fognak avatkozni. Mérő László matematikai, én informatikai megoldást kínáltam. Mindkét javaslatot lesöpörték.

Meggyőződésem, hogy az előválasztást Orbán nyerte meg Márky Zay Péternek, de ennek bizonyítása szétfeszítené e levél kereteit.

Sokkal fontosabb, ami azóta történt. MZP az eredményhirdetés másnapján kettéosztotta az ellenzéket. Természetesen a „tiszták” közé az ő támogatói kerültek, függetlenül az előéletüktől.

Az eltelt két hónapban semmit nem tett azért, hogy az ellenzék munkáját integrálja és koordinálja. Ehelyett saját párt építésébe kezdett, és már az ellenzék minden pártját ki akarja zárni a kampányból.

Tisztességes kampány helyett a legnagyobb ellenzéki párt elnökét próbálja lejáratni és kizárni. A sok év alatt felépített összefogás már csak romhalmaz. Nemhogy új szavazókat hozott volna, de a meglévőkből is sokat elveszítettünk.

Itt az ideje leszállni a lóról és elszívni azt pipát. Ha most nem fordítjuk vissza a lovainkat, lehet hogy jövőre már lovaink se lesznek.”

loading...