Amit Kövér László tett, az minden demokratikus határon túlmegy a DK szerint

Kép forrása: MTI

A Demokratikus Koalíció azonnali bocsánatkérést követel Kövér Lászlótól több millió magyar ember nevében – írja a párt közleményében dr. Vadai Ágnes frakcióvezető-helyettes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke.

A DK arra reagált a közleménnyel, hogy egy most kiszivárgott felvételen Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke a magyar ellenzéket nevezi a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélynek.

A házelnök mindezt a nemzetbiztonsági szolgálat vezetői előtt jelentette ki, „akiknek alkotmányos kötelességük lenne a pártsemleges működés” 

– áll a közleményben.

„Azt már megszoktuk, hogy Orbán Viktorék az ellenzéket és az ellenzéki pártok szavazóit nem tekintik a nemzet részének. De az, hogy Kövér a nemzetbiztonsági szolgálat vezetőinek ad »kilövési engedélyt« politikai ellenfeleire, az minden demokratikus határon túlmegy” – írják.

A DK úgy gondolja, a kiszivárgott hangfelvétel „egy újabb bizonyítéka”, hogy a Pegasus kémszoftver használata mögött a Fidesz legfelsőbb vezetésének döntése áll. O”rbánék ma már semmiben nem különböznek a legvadabb pártállami rendszerektől: kitaszítják a nemzetből a velük egyet nem értőket, nemzetbiztonsági kockázatnak nevezik és lehallgatják politikai ellenfeleiket” – teszik hozzá.

loading...