Ilyen sem volt az elmúlt 11 évben: lázadnak a Fidesz módszerei ellen a közmédiában, felmondási hullám indult el

Forrnak az indulatok az MTI-nél, miután a Media1 értesülései szerint két munkatársat elbocsátottak. A kirúgásokra válaszul hárman felmondtak és még többen terveznek távozni.

A portál úgy tudja, hogy az egyik elbocsátott dolgozó Pietsch Judit, a külpolitika rovat egyik vezető szerkesztője. A két elbocsátás azért váltott ki felháborodást a portál szerint, mert a közmédia vezetői azt ígérték, hogy az MTI-ben induló átszervezés nem jár majd azzal, hogy bárkit is elküldenének.

Bemutatták azt a levelet is, amelyet Papadopulosz Péter, az MTI Sajtószakszervezet szb-titkára küldött Dobos Menyhértnek, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának. Ebben azt írta:

„Sokunk véleményét fogalmazom meg akkor, amikor félelmetesnek nevezem a lépést azért is, mert senki nem ismeri az okát. Volt példa az utóbbi években is olyan elbocsátásokra, amelyek mögött politikai vagy személyes okokat láttunk. de olyannal még nem találkoztunk, amelynek semmilyen okát nem ismerjük, még csak feltételezni sem tudjuk.”

Jó volna egyszer arra ébredni, hogy a közmédia munkatársai sorban állnak fel, amiért olyanokra kötelezik őket, amit nem vesz be a gyomruk. Sajnos azonban azt kell gondolnunk, hogy a Fidesz propagandájának minden dolgozó a része, így a kormányváltás előtt nem lesz igazi közszolgálati médiánk!

loading...