Dobrev Klára megható bejegyzéssel jelentkezett a gyermekjogok világnapján

November 20-a a gyermekjogok világnapja. Az ENSZ Közgyűlése – mintegy 10 év előkészítő munka után – 1989. november 20-án fogadta el a Gyermekjogi Egyezményt. Ez azóta a Gyermekjogok Világnapja. Az egyezmény összefoglalja azoknak a jogoknak a minimumát, amelyeket minden államnak biztosítania kell a gyermekek számára, így a gyermekek életben maradását, fejlődését, védelmét és a társadalomban való részvételét biztosító jogokat.

Dobrev Klára bejegyzése:

„Nincs annál szívszorítóbb, mint gyereket szenvedni látni. Ma van a gyermekjogok világnapja, és idén a legkisebbek mentális egészsége került a középpontban.

Amikor gyermekjogokról beszélünk, és azért küzdünk, hogy minden gyerek biztonságban nőjön fel, akkor nemcsak a fizikai, hanem a lelki biztonságukra is gondolunk. De sajnos a pandémia a gyerekek lelkében is komoly sebeket ejt, mert rengetegen szoronganak, küzdenek figyelemzavarral, vagy még súlyosabb problémákkal.

Saját magunkon is érezzük, micsoda kihívás megküzdeni a járvánnyal, de óriási felelősségünk van abban, hogyan segítjük át a gyerekeket ezen az extrém időszakon. Szeressük őket szívből, figyeljünk rájuk még inkább, és tegyünk meg mindent azért, hogy okos, egészséges, felszabadult és sikeres felnőtté válhassanak.”

loading...