Rónai Sándor: Ismét kiderült, hogy Orbán Viktor képmutató módon hazudik

Miközben Orbán Viktor hetek óta a rászorulókat félti a klímaváltozás elleni részvételtől, ismét kiderült: a miniszterelnök képmutató módon hazudik. A kormány legfrissebb energiatakarékossági pályázata ugyanis mindenre alkalmas, csak arra nem, hogy a valóban rászorulókon segítsen és érdemben csökkentse a magyarok károsanyag-kibocsátását.

Orbánék a klímaváltozás kapcsán sem csinálnak mást, mint amit eddig megszoktunk tőlük:

hazudnak és elhallgatják a magyar energiatakarékosság drámai adatait, cserben hagyják a rászorulókat, míg Orbán Ráhelék és NER egyéb milliárdosainak luxusmedencéinek fűtését serényen ösztönzik.

A DK felszólítja a kormányt, hogy azonnal fejezze be a trükközését. Mind a klímakatasztrófa és az energiaszegénység elleni küzdelem felelősebb hozzáállást követelne, mint Orbánék az elmúlt hetekben bemutatott propagandaköntösbe bújtatott ámokfutásukkal ezt mutatták. A DK szerint egyértelmű, hogy a valódi megoldás az energiapazarlás csökkentésére a korszerűtlen állapotú panel- és társasházak felújítása lenne. A párt ezért szorgalmazza a panelprogram újraindítását és annak kiterjesztését.

2022 után végre olyan kormányra van szüksége az országnak, amely egyszerre védi meg a magyarok pénztárcáját és a környezetünket is az energiapazarlás csökkentésével.

loading...