Állami pénzből valósították meg tegnap éjjel Orbán rémálmát: hazai pályán mentek neki a Fidesznek

Kép forrása: EPA

A kormány már előre jelezte, hogy szerintük provokálni fogják őket az idei MTV EMA díjátadón, a show fellépői pedig tényleg mindent megtettek, hogy a nemzetközi sajtó attól legyen hangos, hogy Magyarországon milyen az LMBTQ-közösség helyzete.

Az MTV EMA egy nagy nemzetközi produkció, amivel nyilván az lehetett a kormány célja, hogy Budapestet turisztikailag izgalmas helyszínné tegye az MTV műsorát nézők körében. Ehelyett azonban a Fidesz már az esemény előtt arra panaszkodott, hogy ide bizony az LMBTQ-propaganda jön provokálni. Magyarul:

a kormány szervezett magának egy nemzetközi rendezvényt, ahol aztán a fellépőkkel magát provokálja. És tényleg ez történt

– fogalmaz a Telex cikke. A díjátadó fő attrakciója teljesen véletlenül egy napra esett a Fidesz 29. kongresszusával.

Az MTV már októberben bejelentette, hogy az idei gála az LMBTQ-ellenes intézkedések ellen fog kiállni, ha már egy olyan országban tartják a rendezvényt, amelynek kormánya éppen ezt a közösséget próbálja összemosni a pedofilokkal, vagy éppen politikai tőkét akar kovácsolni a velük való hergeléssel. A műsor LMBTQ-ügyekkel kapcsolatos társadalmi díjazottjainak egyike például a Budapest Pride egyik szervezője lett.

Varga Judit nem tudta megállítani az „LMBTQ-lobbit”

Varga Judit igazságügyi miniszter még a vasárnapi show előtt pár órával is arról beszélt a Fidesz-kongresszuson, hogy „igazunk lesz abban is, hogy az LMBTQ-lobbit megállítjuk az iskolák kerítésénél”. Hát,

a Fidesz olyannyira megállította a meleglobbit, hogy napokra lezárta miatta fél Budapestet, és odaadta nekik a Papp László Sportarénát.

A kormányzati pénzzel kitömött MTÜ-nek sikerült elintéznie, hogy

a nemzetközi popzenei közösség hazai pályán menjen szembe mindennel, amit a kormány vagy követői mostanság képviseltek.

Olyannyira, hogy a műsort felvezető országimázs-videókban a közismerten meleg Steiner Kristóf mutatja be a legszebb helyeket, a díjátadó fő fellépője pedig az a Kim Petras énekesnő, aki 14 évesen esett át nemátalakító műtéten, ami miatt a „világ legfiatalabb transznemű popsztárjaként” tartották számon sokáig.

A Telex szerint azt, hogy az MTÜ, vagyis a magyar adófizetők pontosan mennyit költöttek erre, valószínűleg sosem fogjuk megtudni, annak ellenére sem, hogy az ügynökségnek elvileg törvényi kötelessége lenne ezt közérdekű információvá tenni.

A Varietytől a Paper Magazine-on át Reutersig minden számottevő médiafelület beszámolt az eseményről, mindenhol leírják, hogy

az esemény a magyar kormány LMBTQ-ellenes politikájára reflektált, aminél rosszabb turisztikai imázskampányt nehéz elképzelni, ha csak az MTÜ nem közel-keleti vagy dagesztáni turistákat próbál bevonzani az országba.

loading...