A Fidesz véleménye a brutális inflációról 11 év fideszes kormányzás után: Gyurcsány

Forrás: MTI

Kilenc éve nem látott szintre, 6,5 százalékosra nőtt az infláció októberben – tette közzé kedd délelőtt a Központi Statisztikai Hivatal. A Fidesz sajtóosztálya az után reagált erre, hogy Varju László, a DK alelnöke arról tartott sajtótájékoztatót, hogy „a rekordmagas árnövekedés az orbáni gazdaságpolitika teljes csődjét mutatja”.

A Fidesz sajtóközleményében azzal próbált először védekezni, hogy az infláció egész Európában emelkedik a járvány és az energiaárak emelkedése miatt, azt azonban nem tették hozzá, hogy nálunk sokkal nagyobb a drágulás, mint az uniós átlagban:

Szeptemberben 3,6 százalék volt az EU inflációja, akkor a magyar adat 5,5 százalék volt.

Felsorolják azt is, hogy milyen osztogatás következik a választás előtt, de a mindent elsöprő érv csak ezek után következik:

a Gyurcsány-korszakban a magas infláció mellé még megszorításokkal is nehezítették az emberek életét: elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, befagyasztották a béreket, emelték a munkát terhelő adókat és az egekbe emelték a rezsit.

Ha a Fidesz 11 év elhibázott kormányzás után is csak annyit tud mondani, hogy Gyurcsány, akkor tényleg sokkal jobban járnának, ha a jövő évi választási vereség előtt inkább lemondana az egész Orbán-kormány.

loading...