Dobrev Klára a közös ellenzék színpadon: nincs több széthúzás, kirekesztés, üzengetés

„Nagy öröm, hogy itt vagyunk mindannyian, és eljutottunk idáig. ’56 mindenkié. Ezek voltak Göncz Árpád szavai, amikor először ünnepelte az ország szabadon október 23-át. Azt is hozzátette akkor, hogy ‘és bár senki ne próbálna meg senkit megfosztani közös kincsünktől, 56 tiszta emlékétől. Ezt mondta 30 éve, azóta sokan, sokféleképpen próbálták megfosztani a másikat 56 tiszta emlékétől” – mondta Dobrev Klára az ellenzék közös színpadán október 23-án.

A DK EP-képviselője elmondta, sokszor hangzott el, hogy 56-ban mindenki együtt küzdött a szabad Magyarországért, de most itt áll 2021-ben, és azon gondolkozik, értjük-e ennek a tartalmát.

„Ott a Karmelita kolostorban biztos nem értik, de most nincs is velük dolgunk, jövő áprilisban lesz, hogy leváltsuk őket. Egy szabad országért küzdeni azt is jelenti, hogy elfogadjuk, hogy sokfélék vagyunk, hogy sokféle helyről jöttünk, másképp gondolkodunk. Demokratának lenni azt jelenti, hogy elfogadom és bátorítom a sokszínűséget, és ezt az elfogadást minden nap gyakorlom is. Hogy senkit nem rekesztek ki, hogy senkinek nem mondom azt, hogy nincs itt a helyed. Nem vonom meg tőlük a szót, mert ez itt Magyarország, ti vagytok Magyarország mindannyian, és akkor tudjuk legyőzni Orbánt, ha ilyen sokszínűek is maradunk”

– mondta Dobrev. Hozzátette: az is lehet, hogy másféle válaszokat adunk arra az egyszerű kérdésre, hogy mit jelent magyarnak lenni.

Dobrev Klára szerint, bár sokfélék vagyunk, egy célért küzdünk, egy európai köztársaságért. „Sokféleképpen gondolkodunk arról, hogy mi történt 100 éve, 50 éve, 15 éve vagy 4 éve. De most beszéljünk a jelenünkről és a jövőnkről.

Kaptunk egy esélyt. Kaptunk egy talán utolsó esélyt arra, hogy jövőre közösen, demokraták, jobboldaliak, baloldaliak, együtt űzzük el Orbán Viktor rendszerét. Egy feladatunk van. Emlékezteni mindannyiunkat, hogy nehogy elszúrjuk. Ez a mi esélyünk. A következő félévben nekünk, politikusoknak is, nap mint nap bizonyítanunk kell, hogy nincs több széthúzás, üzengetés, kirekesztés.

Ehelyett irtózatosan sok munka, megértés, türelem. Jövő  tavasszal nem lesznek köztünk győztesek és vesztesek, jövő tavasszal vagy mind győzni fogunk, vagymindannyian együtt fogunk elbukni, ez a felelősségünk. Mi, a DK-ban pontosan érezzük a felelősségünket és tudjuk a dolgunkat, azért vagyunk itt, mert győzni akarunk, veletek együtt.”

loading...