Orbán szerint nem a korrupció, hanem az LMBTQ-lobbi miatt nem jött meg a pénz az EU-tól, ráadásul Brüsszel miatt magasak az energiaárak

Kép forrása: MTI

A Bajnai-Gyurcsány-kormány hagyatéka, a járvány, Brüsszel, az LMBTQ-lobbi – ezek a magyar gazdaság erősödését nehezítő tényezők Orbán szerint, de a királyi rádióban tartott beszédében azt azért hozzátette, hogy mindezek ellenére a magyar gazdaság sikeres.

Továbbra sem lehet engedni, hogy a lakossági energiafogyasztásban a piaci árak érvényesüljenek, mert “Magyarországon sok családot meggyötör a rezsi”. Meg kell védenünk a rezsicsökkentést – mondta. Orbán szerint enélkül egy átlagos magyar család ma évente 360 ezer forinttal fizetne többet az energiáért.

Orbán szerint Brüsszel szándékosan idéz elő olyan helyzetet, hogy a gáz- és szénalapú energia ára növekedjen, mert úgy vélik, így lehet küzdeni a klímaváltozás ellen, rákényszerítve a gazdaságokat a kevésbé környezetszennező energiaforrásokra. Azonban, ha ilyen forrás nincs, akkor maradnak a magas áron elérhető források.

„Elbaltázták. Brüsszel nem a megoldás, hanem maga a probléma. Brüsszel ahelyett, hogy segítene, súlyosbítja a helyzetet”

– jelentette ki Orbán.

“Magyar gazdaság jó állapotban van, mondhatjuk, de nem szabad elfelejteni, hogy a magyar gazdaság, amin áll, az végony jég”, mert a magyar államadósság magas. Ezt előbb a Gyurcsány-Bajnai-kormány emelte magasra, majd a pandémia, így ismét 75-80 százalékon áll a GDP-hez viszonyítva, amit 50 százalék alá kell vinni, mert azok az országok, ahol ez 150 százalék, már a “rabszolgaság kapujában” állnak – figyelmeztetett a kormányfő.

Magyarországnak tehát szüksége van az E-által közösen felvett hitelre a járvány elleni károk elhárításához, ám egyes országok ezt már júniusban megkapták, Magyarország még mindig nem, ami “nem fair”.

Márpedig Magyarország ezt a pénzt nem kapta meg “az LMBTQ lobbi miatt, ez a nem hagyományos, nem tudom hogy kell, nem akarok senkit megbántani, akik nem úgy élnek, mint mi, nem lány szeret fiút, hanem összevissza”, “ezeket kell beengedni az iskolába”, amit a magyar kormány visszautasít, ahogyan ezt Orbán már korábban is tette a Kossuth rádióban.

“De mi köze ennek a gazdasághoz?” – vetette fel Orbán a melegellenessé tett pedofilellenes törvényt érő kifogásokkal kapcsolatban – a törvényről nem téve említést. Szerinte azt követeli az EU, hogy “átengedjük a gyerekek szexuális nevelését mindenféle LMBTQ-aktivistának” – ezért Magyarország nem kapta meg a forrásokat, amelyeket emiatt máshonnan kell elővenni.

A magyar gazdaság nem szenvedhet kárt amiatt, hogy Brüsszelben összekeverik a gazdaságpolitikát a szexuálpolitikával

– mondta Orbán.

loading...