Karácsony stábja már a főpolgármester visszalépéséről tanácskozik

Kép forrása: MTI

Az ATV több forrásból úgy tudja: Karácsony Gergely kora délutántól lemondta délutáni programjait, miután kiderült a számukra, hogy a Momentum beállt Márki-Zay Péter mögé, és a főpolgármester stábja csütörtök délután a miniszterelnök-jelölt esetleges visszalépését is mérlegeli tanácskozásán.

A Momentum elnöke a Kossuth téren, egy rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be a döntést. Mint fogalmazott, Karácsony és Márki-Zay nem tudtak megállapodni a második fordulóra, ezért a Momentumnak döntenie kellett.

Fekete-Győr András arról beszélt, számukra az előválasztás célja, hogy létrehozzanak egy megtisztított, Orbán Viktor és kormányának megdöntésére képes ellenzéket. Mint mondta, Karácsony Gergelyt és Márki-Zay Pétert is kiváló jelöltnek tartják, ezért sajnálták, hogy nem tudtak megállapodni, végül azonban úgy döntöttek a hódmezővásárhelyi polgármester mögé állnak be. Úgy vélik ugyanis, hogy vele van a legnagyobb esélyük megszólítani a bal- és a jobboldalt egyaránt, és létrehozni egy új Magyarországot.

Az ATV több forrásból úgy tudja:

a Momentum döntése után Karácsony stábjában felmerült a főpolgármester visszalépése, ugyanakkor a helyzet egyáltalán nem egyszerű. A legnagyobb, Karácsonyt támogató szervezet, az MSZP vezetésében egyáltalán nem biztos, hogy osztatlan tetszést aratna, ha Karácsony a jobboldali Márki-Zay Péter javára lépne vissza.

loading...