Bruck Gábor: „Az egyik fiatalember néhány tízezer szavazattal többet kapott, mint gondolta és az egója felrobbant”

Bruck Gábor kommunikációs szakember a közösségi oldalán fejtette ki, hogy miért nem valódi közös nevező Karácsony Gergely. Írását változtatás nélkül közöljük:

„Mr. Közös Nevező

Így nevezte magát Karácsony Gergely a mai sajtótájékoztatóján. Jó név, bárcsak igaz lenne. Sajnos nem az.

Az ellenzéki összefogás egyetlen premisszára épült. Arra, hogy nem hánytorgatjuk fel egymás múltját. Nem beszélünk a Jobbik múltjáról. Nem beszélünk az MSZP elmúlt évtizedeiről. Túllépünk az LMP vagy Karácsony Gergely kisebb árulásain és nem gyurcsányozunk.

A hat párt nyolc hónapon keresztül tartotta magát ehhez a megállapodáshoz. A szavazóban ébredezett a remény, és kezdte hinni, hogy sínen vagyunk.

De az eredményhirdetés estéjén, az egyik fiatalember néhány tízezer szavazattal többet kapott, mint gondolta és az egója felrobbant. Felrúgta a megállapodást és a siker reményében gyurcsányozni kezdett.

A másik fiatalember megszagolta, hogy ebből haszna lehet és ő is gyurcsányozni kezdett.
Ez a sérelem nem Gyurcsányt terítette le, hanem minket, szavazókat. Órák alatt több százezer ellenzéki szavazó került padlóra. Hiába halljuk a magyarázatokat, hogy ennyi belefér a politikai küzdelembe.

Szerintem ma nem fér bele.

Egy stabil demokrácia meg sem rezdülne ennyi taktikázástól. De a mienk nem stabil demokrácia. Csak néhány hónapja kezdtünk magunkhoz térni, de ez az ütés, amit kaptunk, megrendítő és erkölcstelen volt. Felszakította a sebeket, újra van nácizás és komcsizás.

Mr. Közös Nevező – ez olyan, mint amikor egy csoport kezd lejönni az italról, de te mindenkit meghívsz egy féldecire.

loading...