Ilyen a világon nincs: a második helyezett Karácsony ajánl pozíciót az első helyezett Dobrev Klárának

Az ellenzéki előválasztás első fordulójáról tartott értékelő beszédet Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd–LMP miniszterelnök-jelöltje vasárnap, ahol tovább folytatta a pozíciók osztogatását, mintha bármit is megnyert volna.

Az előválasztás legfontosabb üzenete szerinte az, hogy a voksolók jelezték: azt akarják, hogy az ellenzéki tábor együtt maradjon. A folyamat mindemellett arra is alkalmas volt szerinte, hogy kiszűrjék azokat a jelölteket, akikkel kapcsolatban aggályok merültek fel. Végezetül pedig azt mondta, nem a múlt vitáit kell újrajátszani, a jövő szövetségét kell felépíteni, ennek a szövetségnek pedig három feladatot kell teljesítenie:

kormányváltás, rendszerváltás és jó kormányzás.

Karácsony szerint ezek közül a rendszerváltás lesz a legnehezebb, mert egy hatalmi tömböt is le kell váltani. Karácsony szerint csak ő képes Orebán legyőzésére.

Azt is mondta, hogy ha miniszterelnök lesz, akkor Hadházy Ákost kéri majd fel az elszámoltatásokhoz szükséges munkára. Karácsony ígérte: minden eszközt meg fog adni, hogy a munka eredményes legyen. Szerinte ezután következhet majd az önkormányzatok jogainak visszaállítása, az alkotmányosság helyreállítása, amelyet Márki-Zay Péterre, a „jobbkezére” bízna.

Karácsony emellett egy új közjogi tanácsadó testületet is fel kíván állítani, vezető alkotmányjogászokkal, akik segítenének, hogy az ország újra alkotmányos demokrácia legyen.

Egy ponton pedig úgy fogalmazott, „miért ne lehetne a Karácsony-kormány külügyminisztere Dobrev Klára?”

Mégis milyen jogon osztogat Karácsony Gergely pozíciókat? Hátra van még egy forduló, ráadásul még az elsőt sem sikerült megnyernie.

loading...