Márki-Zay Péter akkor támogatná Karácsonyt, ha megvalósítaná Dobrev Klára programját

Kép forrása: Márki-Zay Péter Facebook

Arra a kérdésre, hogy visszalépne-e Karácsony Gergely javára, a politikus a Spirit Fm Aktuálban azt válaszolta: erről tárgyalni fog a főpolgármesterrel.

Nem mellesleg abban biztos:

„ahhoz, hogy az őt támogató szavazók Karácsonyra átszavazzanak, a főpolgármesternek több dologban is határozottabb politikát kell vállalnia. Ezek egyebek mellett az euró bevezetése, a keményebb és határozottabb elszámoltatás ígérete, valamint az Alaptörvény akár feles többséggel való lebontása.”

Érdekes, hogy Márki-Zay Péter lemondana Karácsony javára, ha az Dobrev Klára programját valósítaná meg. Felmerül a kérdés: akkor miért nem annak a javára lép vissza, aki következetesen ezekre fűzte fel a kampányát?

A „Dobrevvel nem lehet nyerni” meglehetősen elcsépelt, hiszen sem Márki-Zay civiljei, sem Karácsony pártháttere és főpolgármesteri mivoltja nem tudott annyi szavazót megszólítani, mint Dobrev Klára. Ő tudott nyerni, többször is.

Bármi is lesz az eredmény, a Karácsony javára való visszalépés Dobrev programjának feltételként való kikötésével abszurd.

 

loading...