Márki-Zay Péter szeretné, ha továbbjutása esetén Karácsony Gergely visszalépne a javára

Kép forrása: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Márki-Zay Péter magát a legkonszenzusosabb jelöltnek tartja, aki meg tud szólítani jobboldali érzelmű magyarokat is, ezért a második fordulóba jutása esetén Karácsonyt megpróbálná meggyőzni, hogy lépjen vissza a javára – írja összefoglalójában az ATV.hu.

Márki-Zay úgy véli, ha bejut a második fordulóba, akkor nincs miért visszalépnie – bár azt is elmondta, hogy ha bejut, akkor meg fogja beszélni Karácsony Gergellyel a továbbiakat. Ha harmadik helyen kerülne be Karácsony Gergely mellett, azt javasolná neki, hogy a főpolgármester lépjen vissza a javára.

Arra a kérdésre, hogy mivel tudná meggyőzni Karácsonyt, Márki-Zay úgy reagált, hogy az elutasítottsági százalékokkal és a bizonytalan szavazók megszólításával. De azt is leszögezte, hogy van egy közös halmaz mindkettőjük támogatóiban, és a lehető legszorosabb együttműködésre fog törekedni.

“Nem vagyok hajlandó személyes, hiúsági okokból egy újabb fideszes kétharmadot végignézni. Az én politikai pályafutásomnak egyetlen célja van, az elmúlt 1000 éves történelmünk legkorruptabb kormányának a leváltása” – mondta arra válaszolva, hogy bármit meg fog tenni annak az érdekében, hogy ne a Fidesz nyerjen, és ebben a visszalépés is benne van.

Márki-Zay 2010-ig volt Fidesz szavazó – hangsúlyozta, hogy a magyar szavazók kétharmada jobboldali beállítottságú. De szerinte a Fidesz szavazói kicserélődtek az elmúlt 10 évben – erre példaként maga mellett Pálinkás Józsefet hozta.

loading...