Orbán begyulladt: már hazai pályán sem mer szembenézni az EU tényfeltáró delegációjával

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Sűrű program várja a hét második felében az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának Magyarországra látogató tényfeltáró küldöttségét. A héttagú delegáció elsősorban a jogállami normák érvényesüléséről akar tájékozódni. A Népszava által látott, egyelőre nem végleges napirend szerint az EP-képviselőket fogadja Varga Judit igazságügyi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter. Az EP-képviselők

szerettek volna találkozni Orbán Viktorral is, de a lap uniós forrásai szerint a miniszterelnök elutasította a megkeresést.

A küldöttség tagjai megbeszélést folytatnak többek között Karácsony Gergellyel, fideszes és ellenzéki parlamenti képviselőkkel, az ellenzéki pártok vezetőivel, számos független, illetve kormánypárti újságíróval, társadalomkutatóval, civil szervezet vezetőjével. A küldöttségbe az EP valamennyi frakciója delegál egy-egy tagot, a liberálisok egyetlen magyarként a momentumos Donáth Annát.

Orbán Viktor annyira begyulladt a választások előtt, hogy már hazai pályán sem mer szembenézni a „démonaival”, vagyis a jogállamisági normáknak érvényt szerezni próbáló EU-s szervekkel. Zavarjuk el jövő áprilisban, hogy az ilyen vizitek alatt ne kelljen szégyenkeznie több millió magyarnak a tolvaj miniszterelnök miatt!

loading...