Farkas Flórián nem jelent meg Sváby András interjúján, a riporter ezután olyat tett, amiért egy ország nevében köszönet illeti

Forrás: Facebook / Sváby András

Sváby András nagyot álmodott azzal, mikor meghívta műsorába Farkas Flóriánt, aki a Roma Önkormányzat körüli botrány kirobbanása óta bujkál a média elől, és csak a kormányközeli médiumoknak nyilatkozik. A volt vezető elfogadta a meghívást, a felvétel napján azonban váratlan dolog történt.

A Heti napló műsorvezetője és csapata egy héten át szervezte az interjút Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat korábbi vezetőjével. Az interjú felvételének napján Farkas bokros teendőire hivatkozva végül nem jelent meg a stúdióban, azaz továbbra is bujkál a nem kormányközeli média elől, ahol kényes kérdésekre kellett volna választ adnia.

Az adás mégse maradt el. Sváby tévétörténelmet csinált azzal, hogy úgy készítette el az interjút Orbán Viktor kegyeltjével Farkas Flóriánnal, hogy Ő nem volt jelen.

Olyan kérdések hangzottak el, melyeket Sváby feltett volna a Roma Önkormányzat korábbi vezetőjének is, de mivel ő nem jelent meg a felvételen, így válasza helyett a kérdés előzménytartalmát, hátterét játszották be a műsorba.

A műsorvezető többek közt rákérdezett volna a média elöli bujkálásra, a cigányság felzárkóztatására szánt pénz ellopására, valamint arra a sosem cáfolt hírre, miszerint Farkas Flóriánt 1975 és 82 között háromszor ítélték felfüggesztett és letöltendő börtönbüntetésre.

Természetesen az interjúalany hiányában nem kapunk mindezekre választ, de mindenesetre az is sokatmondó, hogy ilyen kérdések felvetődnek valakivel szemben, Ő pedig válaszadás helyett inkább bujkál.

És az, hogy Orbán Viktor ezek után még védi is Farkas Flóriánt, az a Fideszről és politikájáról mond el sok mindent!

loading...