Magyarország egykori pénzügyminisztere szerint Orbánéknak felelniük és bűnhődniük kell a 2006-os puccskísérletért

Kép forrása: MTI

Az elmúlt napokban olyan mértékű szennytengert öntött a magyar emberekre a kormányzati média, hogy azt már Magyarország egykori pénzügyminisztere, Békesi László sem tudta figyelmen kívül hagyni. Őszinte véleményét a közösségi médiában osztotta meg, mi változatlanul közöljük azt:

„Miután napok óta árad a hazug gyűlölet kampány az u.n. „öszödi beszéd” évfordulójának ürügyén, felötlött bennem, hogy az a 15 évvel ezelőtti szeptember 16. számomra elsősorban nem a beszéd nyilvánosságra hozásáról, hanem a Millenárison, a Mindentudás egyetemén aznap tartott előadásomról emlékezetes.

A modern államok gazdasági szerepéről, az állam gazdasági beavatkozásának előnyeiről, hátrányairól, hasznáról és költségeiről fejthettem ki nézeteimet. Felidézve akkori téziseimet, megnyugvással tölt el, hogy ma sem kellene azokat korrigálni – legfeljebb az azóta bekövetkezett változások következményeivel kibővíteni.

Ami pedig az „öszödi beszédet” illeti:

tartalmát, mondanivalóját, célját tekintve ma is az elmúlt 15 év legjobb, legbátrabb politikai beszédének tartom. Ezen az a meghamisított interpretálás és hazugság áradat sem változtat, aminek napjainkban is tanúi vagyunk.

Miként nincs az a hazugság és gyűlölet cunami, ami feledtethetné Orbánék történelmi bűnét és felelőségét a 2006 szeptember 16-i elvetélt, erőszakos puccskísérletért, a TV székház felgyújtásáért és elfoglalásáért, majd azt követő napokban, hetekben, sőt hónapokban a felhergelt, uszított és felbátorított csőcselék budapesti randalírozásáért, polgárháborús viszonyok és hangulat kiprovokálásáért és fenntartásáért, az erőszak tobzódásáért.

Ez is azok közé a bűnök közé tartozik, amelyekért bukásuk után Orbánéknak felelniük és bűnhődniük kell a történelem ítélőszéke előtt.”

loading...