Az ötöslottónál is nagyobb nyeremény ütötte a kormányszóvivő férjének és a Fidesz-közeli haverjainak markát

Elfogatóparancsot adtak ki az ország leggyűlöltebb embere ellen

Hurrá, meganyeremény! Sosem láttunk még ilyen nagy pénzösszeget! A Fidesz háza táján a szerencse állandó, és a legjobb számításuk szerint csak 2056 után lesz forgandó.

Rogán Antal felügyelete alatt áll a Nemzeti Koncessziós Iroda, amely nem tétlenkedik most:

A 2024-ig szóló, már meglévő kaszinókoncessziókat kiadták újra, miután erre egy törvénymódosítással lehetőséget adott magának az állam. Ehhez még koncessziós pályázatot sem kellett kiírni, elég volt egy ajánlattételi eljárás.

Az új engedélyek így 2056-ig szólnak.

A döntésről a Telex egy olvasói levélből értesült, de a Szerencsejáték Felügyelet oldalán is megtalálta az régi-új engedélyeket.

Mint az oldalon látható, az egykoron Andy Vajna birtokolta, de ma már Garancsi István (a Fehérvár FC és a Market Építő Zrt. egyik tulajdonosa) 60 százalékos és Szalay-Bobrovniczky Kristóf (a kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra férje) 40 százalékos végső tulajdonában álló LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft. által üzemeltetett Las Vegas Casino-csoport, vagyis

  • az Atlantis,
  • az Atrium Eurocenter,
  • a Corvin Sétány,
  • a Sofitel, illetve
  • a Tropicana kaszinók

egyaránt megkapták a 2056-ig szóló engedélyeket.

Elmondhatjuk, hogy soha nem nyert még senki annyit a budapesti kaszinókban, mint az üzemeltetők.

Mi az indok?

Semmi nem teszi szükségszerűvé, hogy ilyen hosszú időre kapják meg a koncessziókat az üzemeltetők, egyszerűen a hatalmasok így döntöttek.

Etikus? Nem. Jogszerű? Igen! A kormányváltás után azért ne dőljenek nagyon hátra a nyertesek, hiszen a félkarú rabló végül azt kopasztja meg, aki a legnagyobb tétben játszott!

Nyilván, ezt egy jóérzésű köztársaságban nem lehet megtenni, az új, elszámoltató kormánynak felül kell vizsgálnia ezt a maratoni hosszabbítást!

Dobrev Klára ezt sem hagyja annyiba, kormányváltás után azonnali elszámoltatás kezdődik majd:

loading...