Cserhalmi György megszólalt a nagy vihart kavaró székfoglaló beszéd után: annyira betojtak, hogy elhatárolódtak tőle

Kép forrása: MTI

Cserhalmi György a minap tartotta meg székfoglaló beszédét a Magyar Művészeti Akadémián (MMA), amelyben többek között azt mondta, hogy

olyan országban szeretne élni, ahol a politika nem téveszti össze magát a tízparancsolattal, ahol hihetünk magunkban és hisznek nekünk”. A színész kiállt a korábbi Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett is, ahol szerinte az oktatás „okos, értékes, érzéki, európai” volt.

A beszéd elég nagy vihart kavart, az Index telefonon érte el Cserhalmit, aki azt mondta, nem kívánja nyilvánossá tenni székfoglaló beszédének teljes szövegét, mert nem szeretné, ha bárki politikai szövegként használná.

Hozzátette, nagyon nevet, amikor eszébe jut:

„annyira betojtak a beszédemtől, hogy elhatárolódtak tőle. Hányat is írunk, 2021-et? Istenem, teljes Szabad Nép-félóra volt, röhögtem nagyon.”

Mint mondta, ő a fiatalokban bízik, akik nem engedik magukat egymásra uszítani. Emlékeztetett arra, hogy például az egész kaposvári csapat ott volt a Vas utcai egyetem mellett. Őket sem lehet összeugrasztani. Az idősebb nemzedék azonban szerinte hajthatatlan.

loading...