Karácsony engedett Orbánnak: nem vétózta meg az atlétikai világbajnokság megrendezését

Karácsony Gergelynek egyetlen dolga lett volna: ígéretét betartva megvétózni az atlétikai világbajnokság budapesti rendezését, de a főpolgármester megint engedett Orbánnak, így csak egy felpuhított előterjesztést fogadtatott el.

Eszerint

Budapest visszavonja az atlétikai vb megrendezéséhez adott hozzájárulását, amennyiben a kormány akár egyetlen, eredetileg a Diákvárosnak szánt területet is átad a Fudan Egyetem tervezett budapesti campusát fenntartó alapítványnak.

Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes is benyújtott egy előterjesztést a szerdai ülésre, ami kapásból visszavonta volna a vb megrendezéséhez adott hozzájárulást.

Az Átlátszó szerint egyébként a bíróság már bejegyezte a Fudan Hungary Egyetem Alapítványt, egy korábbi törvény pedig rendelkezett arról, hogy milyen területeket ad át az alapítványnak ingyenesen az állam. A mai közgyűlési határozat értelmében Budapest akkor lép az atlétikai vb-vel kapcsolatban, ha ez a vagyonátadás ténylegesen meg is valósul.

Kormányváltás után nem lehet olyan ember Magyarország következő miniszterelnöke, aki nem tud/akar határozottan fellépni a Fidesszel szemben. Ha ilyen ember kerül a következő kormány élére, akkor a Fidesz vissza fog térni, és soha nem szabadulunk meg a NER rendszerétől. Orbánnal nincs alku!

loading...