Újabb ágazat ült le Dobrev Klárával: a pedagógus szakszervezetekkel tárgyalt a DK miniszterelnök-jelöltje

DK: a vendégmunkások behozatala helyett emeljék a béreket! A képen: Arató Gergely, Dobrev Klára

A mai napon Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje és Arató Gergely, a DK oktatáspolitikusa egyeztetett a pedagógus szakszervezetekkel az oktatás helyzetéről. A találkozón a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége és a Magyar Szakszervezeti Szövetség is képviseltette magát.

Dobrev Klára az egyeztetésen biztosította a tanárok és pedagógusok érdekképviseletét, hogy

ha ő lesz a miniszterelnök, akkor sokat fogják látni egymást és sok ilyen egyeztetésük lesz, hiszen a jó kormányzás nulladik lépése, hogy egy döntés előtt mindig meghallgatjuk az érintetteket is, ellenben a kormánnyal, aki évek óta elmulasztja ezt, ennek pedig látjuk az eredményét.

Dobrev Klára az egyeztetésen ígéretet tett arra, hogy

  • egy 5 éves béremelési programban visszaadják az elmaradt béremeléseket, és a vetítési alapot újra a mindenkori minimálbérhez fogják kötni.
  • visszaállítják az egységes közalkalmazotti védelmet minden oktatásban dolgozó számára,
  • és meghatározzák a pedagógusok kötelező óraszámát a Közoktatási törvény szabályainak megfelelően. A kötelező óraszám felett ellátott tanórák, foglalkozási órák túlóraként kerülnek kifizetésre.
  • Felülvizsgálják a pedagógusok előmeneteli rendszerét és a jelenlegi, alkalmatlan minősítési és tanfelügyeleti rendszert megszüntetik.

Dobrev Klára úgy foglalta össze: arra készül, hogy sikeressé tegyék a fiainkat és lányainkat, amihez sikeres közoktatás, elégedett és megfelelő munkakörülmények között dolgozó tanárok, pedagógusok kellenek.

loading...