Mi történt Mellár Tamással? Kigolyózták Pécs egyik legesélyesebb jelöltjét

Mellár Tamás 2018-ban belépett a Párbeszéd párt parlamenti frakciójába, megmentve ezzel azt a széthullástól.

A döntését akkor azzal indokolta, hogy:

„nem nézhetem tétlenül, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon. Egyesek felelőtlen döntése miatt olyan helyzet alakult ki, amelyben nem maradhatok passzív, hanem tevőlegesen segítenem kell az ellenzéki pártok együttműködését.”

Még mindig futnak azok a hirdetések a Facebookon, amelyekben Mellár Tamás jelöltségét népszerűsítik, ráadásul ezek közül akad olyan, ahol Karácsony Gergely mutatja be őt, mint az egyik legnagyszerűbb jelöltet.

Annak idején a politikus megmentette a Párbeszéd frakcióját, most mégis lemondtak róla. Lapunk úgy tudja, az MSZP és a Párbeszéd közti feszültség okán léptették vissza Mellárt, ugyanis az MSZP egy másik jelöltet preferál Bodnár Imre személyében.

A történtek alapján két fontos dolgot le kell vonnunk következtetésképp:

  1. Karácsonyék lemondtak a legesélyesebb, a pécsiek körében is népszerű jelöltről, akinek a közbenjárása nélkül nem is lehetne frakciójuk. Mindezt az utolsó pillanatban tették. Vajon mennyiben segíti ez a bizalom építését a választók körében?
  2. Ha az 1%-ban nincs rend, mi lesz majd a 99-cel? A kérdés költői, de amellett, hogy elismerjük Karácsony Gergely főpolgármesteri munkáját, az efféle helyzeteket is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy az előválasztáson dönteni tudjunk.

Ebből a történetből hiányzik a következetesség és a megbízhatóság. Ezek nélkül pedig nem lehet kormányozni.

loading...