DK: A NAV szerint semmi különös nincs abban, hogy valaki közpénzből nyakalja a luxuspezsgőt

Kép forrása: MTI

Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója még múlt ősszel robbantotta a hírt, miszerint Hegedűs Zsuzsa, Orbán szegényügyi tanácsadója közpénzből vásárolt luxuspezsgőket és kozmetikumokat. 

„A DK még 2017-ben indított pert azért, hogy a nyilvánosságra hozhassuk, Hegedűs Zsuzsa, Orbán szegényügyi tanácsadója mire költi a havi nettó 920 ezer forintos tiszteletdíján felül neki juttatott havi átlag 136 ezer forintos reprezentációs összeget. Az ügyben a Kúria 2020. ítélete után végül csak kiadták az adatokat a DK-nak.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy ennyire látványosan igyekeznek nem tudomást venni arról, ha egy Fidesz-közeli csókos csal, lop, hazudik. 

„Ők büntetlenül szórják a közpénzt, mert egy komplett intézményrendszer gondoskodik arról, hogy szükség esetén elsikálják az ügyet. Mi, európai magyarok viszont szeretnénk mindenkit időben értesíteni, hogy ennek záros határidőn belül vége lesz. A 2022-es kormányváltás után ugyanis minden egyes ellopott forint után nyomozást fogunk indítani, és garantáljuk, hogy közpénztolvajokat senki sem fogja megmenteni, Hegedűs Zsuzsának és társainak nem fog már falazni senki”

– mondta a pártigazgató.

Sebián-Petrovszki arra is kitért, hogy az ősszel megszerzett számlákból tisztán látszik, hogy Hegedűs többek között egy üveg Gabbiano Chianti minőségi olasz vörösborért adott ki 35 990 Ft-ot, és négy alkalommal vásárolt Veuve Clicquot francia luxuspezsgőt, melynek darabja 14 990 forint volt.

„Ezekről azt állította, hogy nem magának vette, hanem ajándékba. Vásárolt ezen felül még 74 ezer forint értékben luxuskozmetikumokat és kétszer 16 ezer forintért virágkompozíciót is.

Hogy ezeket is ajándékba szánta-e, azt nem tudjuk, de az, hogy korábban arra hivatkozva nem akarták kiadni a számlákat, hogy azokból „következtetni lehet Hegedűs fogyasztási szokásaira”, több mint árulkodó és elgondolkodtató

– áll a közleményben.

A NAV most azzal az indoklással zárta le az egész ügyet, hogy „a feljelentett cselekmény sem költségvetési csalást, sem más, a NAV nyomozó hatóságai hatáskörébe tartozó, vagy hatáskörön kívüli bűncselekményt nem valósít meg”. 

„Magyarul, nincs abban semmi különleges, hogy valaki közpénzből nyakalja a luxuspezsgőt. Legalábbis szerintük”

– tette hozzá zárásként a DK pártigazgatója.

loading...