Dobrev Klára totális háborút hirdetett a NER ellen: nem kell kiegyezést keresni, tégláról-téglára kell lerombolni a rendszert

Kép forrása: MTI

Diktatúrák hallgatják le titokban ellenfeleiket. Meg Orbán Viktor kormánya. És akkor, hogy körbe érjen a gondolat, nyugodtan kimondhatjuk az ítéletet: Orbán Viktor kormánya egy diktatúra

– írja Dobrev klára, miután kiderült, hogy a Fidesz-kormány lehallgatja politikai ellenfeleit és független újságírókat.

Lehallgatni az ellenfeleket a demokratikus államrend elleni bűncselekmény. Minden részletre kiterjedő vizsgálatot, politikai és jogi eljárást kell lefolytatni. Varga Judit és Orbán Viktor nem kerülheti el a kínos kérdéseket. Miért adott engedélyt Varga, mit tudott az egészről Orbán?

A DK EP-képviselője szerint, ha a hírek igazak, akkor ez ennek a kormánynak a bukását jelentik.

Mert akkor előre megfontolt aljas szándékkal rátámadtak még saját Alaptörvényükre is. Megölték a demokratikus államrend megmaradt illúzióját is.

Dobrev Klára világossá tette, vége a mellébeszélésnek:

Ez nem illiberalis demokrácia. Ez nem sajátos magyar jogállam. Ez politikai önkény, diktatórikus hatalomgyakorlás.

A DK miniszterelnök-jelöltje háborút hirdet a Fidesz ellen, mert ha valaki ilyen mocskos módszerekkel játszik, akkor így is kell hozzájuk viszonyulni. Nem kell a kiegyezést keresni, együttműködő Fidesz vezetőkről álmodozni. Tégláról téglára szét kell rombolni a NER rendszerét!

loading...