Orbán Viktor Brüsszelben: szabadságharcos vagyok, „védem a homoszexuális fickók jogait”

Kép forrása: AP

Az elsők között érkezett a magyar miniszterelnök az EU-csúcsra, ahol a külföldi újságírók azonnal a múlt héten elfogadott magyar jogszabályról kezdték faggatni. A miniszterelnök rövid válaszokat adott.

“Nincs semmiféle törvényünk a homoszexualitásról, arról van törvényünk, hogyan védjük meg a gyermekek és a szüleik jogait”

– mondta Orbán. Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a 16 tagállami vezető közös levelére, amelyben a tolarencia fontosságára hívták fel a figyelmet, Orbán azt mondta, hogy már válaszolt és arra kér mindenkit, hogy olvassák ezt el. Azt is tanácsolta, hogy mindig jobb először olvasni, másodjára pedig reagálni. Ilyen párbeszéd is lezajlott Orbán és egy külföldi újságíró között:

Az EUrologus cikke szerint a magyar kormányfő kijelentette azt is, hogy ő a jogok harcosa, aki egy szabadságharcos volt a kommunizmus alatt, amikor a homoszexualitást még büntették. Küzdöttem a szabadságukért és a jogaikért, tehát

védem a homoszexuális fickók jogait

– szögezte le.

Azt mondta, hogyha a sokat bírált magyar szabályozás szóba kerül a tanácsülésen, akkor nagyon szívesen elmondja mindenkinek: ez a törvény nem a homoszexualitásról, hanem a gyermekek szexuális tartalmú neveléséről szól, amelynek eldöntése kizárólag a szülők joga.

loading...