Kőhalmi Zoltán páros lábbal szállt bele a közmédiába, miután ok nélkül visszavonták Galla Miklós Karinthy-gyűrűjét

Kép forrása: MTI

Kőhalmi Zoltánhoz is eljutott a híre annak, hogy az MTVA visszavonta Galla Miklós Karinthy-gyűrűjét. A kiemelkedő humoristáknak járó elismerést azért nem kapja meg Galla, mert

„közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével”.

A botrányos lépés nyílt levél megírására késztette Kőhalmi Zoltán Karinthy-gyűrűs humoristát, aki most kapott észbe, hogy amikor megkapta az elismerést, elfelejtették tájékoztatni arról, hogy mi mindennel kell összeegyeztethetőnek lennie a tevékenységének.

Kőhalmi azt írja, mivel a díjat a mai napig nagy becsben tartja, semmiképpen sem szeretne olyasmit tenni vagy nyilatkozni, amivel utólag érdemtelenné válna rá.

„Kérném, küldje el írásban, mit tehetek, és mit nem, illetve szívesen vennék egy általános iránymutatást, ha esetleg váratlan helyzetbe kerülnék, és önálló gondolatokat kellene megfogalmaznom” – kéri Dobos Menyhértet, az MTVA vezérigazgatóját. A humorista javasolja azt is, hogy világítsák át az összes eddigi díjazott értékrendjét és szellemiségét „nehogy megbújjon közöttük egy érdemtelen”

– írta Facebook-posztjában, majd pár mondatban összefoglalta, szerinte mi a magyar közmédia szellemiségének lényege:

„Segítségükre lehet, hogy mindegyikükről számos leleplező erejű hangfelvétel készült, ahol hosszan fejtik ki saját nézeteiket, valaha ezt nevezték Rádiókabarénak. Sajnos ezen felvételek jó része Önöknek már nincs meg, mert 2010-ben a Rádió új vezetése kihajította az egyedülálló kabaréarchívumot. Szó szerint a folyosóra dobálták a szalagokat, kizárólag a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével összeegyeztethető módon. Szerencsére volt olyan munkatárs, aki az utolsó heteiben nem sajnálta a fáradságot, és amit tudott, bedigitalizált. Megkaptam tőle, úgyhogy nekem elég sok minden megvan, oda tudom adni.”

Kíváncsian várjuk a közmédia reakcióját, vajon az ő Karinthy-gyűrűjét is visszavonják majd?

loading...