Orbán Viktor elment a kormányinfóra, hogy kérdésekre válaszoljon, majd nem válaszolt arra, mennyi pénzt kapott a rokonsága a járvány alatt

Kép forrása: Reuters

Hét hónap után, június 10-én csütörtökön tehettek fel újra személyesen kérdéseket a sajtó képviselői a kormányinfón, ahol nagy meglepetésre Gulyás Gergely mellé nem Szentkirályi Alexandra, hanem Orbán Viktor állt ki. Azok az újságírók regisztrálhattak, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Orbán Viktor úgy tűnik, csak azért ment el a kormányinfóra, hogy hangzatos ígéretekkel áltassa a népet, mert az újságírók kérdéseire nem válaszolt olyan készségesen:

kitért a válasz elől, amikor arról kérdezték, mennyi támogatást kapott Mészáros Lőrinc és közvetlen rokonsága a válság alatt. Orbán azt javasolta a kérdező újságírónak, hogy forduljon az érintettekhez, azokhoz az állami intézményekhez, amelyek megítélték a támogatást.

Orbán szerint a leggazdagabbak 80 százaléka baloldali

Az RTL megkérdezte, hogy mit szól Orbán ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc lett a leggazdagabb magyar. Orbán szerint minden szabályt be kell tartani, és minden adót be kell fizetni.

Szerinte a leggazdagabb listákon a top 100 leggazdagabb magyar 80 százaléka még mindig baloldali. Arra a kérdésre, hogy a válság idején is gazdagodott Mészáros Lőrinc, megint elmondta, hogy be kell fizetni az adókat.

Orbán szerint a magyar jobboldali hagyomány egyértelmű:

világosan váljon ketté az üzlet meg a politika. A baloldali politikában ez nincs elválasztva, gazdag üzletemberek rendszeresen válnak miniszterelnökké. Orbán elismételte, hogy üzleti kérdésekkel nem akar foglalkozni, az az üzletre tartozik.

loading...