Bayer Zsolt szerint Ferenc pápa munkaköri kötelessége találkozni Orbánnal, ha nem teszi meg, ne jöjjön ide

Kép forrása: MTI

A kormánypárti Hír TV Sajtóklub című műsorában Ferenc pápa budapesti látogatása volt a téma, miután a teljes magyar sajtó lehozta, hogy

a katolikus egyházfő állítólag sem Orbán Viktor miniszterelnökkel, sem Áder János köztársasági elnökkel nem akar találkozni.

Ezzel kapcsolatban fejtette ki véleményét Bayer Zsolt, aki szerint ez komoly probléma, és ha a pápa sem a Vatikán államfőjeként, sem a katolikus egyház fejeként nem kíván találkozni magyar Orbánékkal, akkor elmondható, hogy nem teljesíti a munkaköri kötelességét.

Ugyanis neki, mint a katolikus egyház fejének első számú munkaköri kötelessége, hogy a vélt vagy valós bűnösökkel azonnal találkozzon, és minél nagyobb bűnös valaki, a pápának annál inkább befogadóan kell viszonyulni hozzá, mert ez a melója. Na, most akár ebben a minőségében, akár abban a minőségében tagadja ezt meg, nem olyan bonyolult: Meg kell kérni, hogy ne jöjjön ide

– fejtegette a műsorban Bayer.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szintén a Sajtóklub című műsorban arra jutott, hogy a pápa keresztényellenes, és súlyos kárt okoz a keresztény világnak.

loading...