Orbán már egy rövid beszédet sem tud megjegyezni, papír nélkül elmondani – mutatjuk a bizonyítékot

Kép forrása: AFP

Már megszokhattuk, hogy a parlamentben minden héten történik valami, ami körbejárja a teljes magyar sajtót:

legyen az Jakab Péter akciója, vagy Kövér László fideszes házelnök arra kiszabott büntetése, vagy az, hogy éppen melyik ellenzéki képviselőt hallgattatja el a Fidesz, vagy éppen Gyurcsány Ferenc beszédei.

A fideszes média és a – DK elnökének szavait idézve – „harmadrangú fideszes államtitkárok” pedig általában arról számolnak be, hogy Orbán Viktor éppen mit hazudott az azonnali kérdések órájában. Egy dolgot azonban soha nem tesznek hozzá. Tegnap sem tették hozzá azt, hogy

Orbánnak nincs egy saját gondolata, előre megírt lózungokat hangoztat, papírból olvas fel válaszokat azokra a kérdésekre, amiket ott helyben, másfél perccel korábban tettek fel neki. Ezért néha az is megesik, hogy tök másról beszél, mint amiről a kérdés szólt.

A hétfői ülésnapon például Jakab Pétert próbálta meg sértegetni Magyarország miniszterelnöke, úgy, hogy miután a Jobbik elnöke papírok és felolvasás nélkül el tudta mondani, amit szeretett volna, Orbán rögtön egy rakás papírt fogott, és elkezdett felolvasást tartani. Igaz, volt a szövegben egy idézet, de az nem indokolta, hogy majdnem egy percen keresztül az előre megírt szöveget bámulja.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója később büszkén osztott meg egy videót, amiben Orbán szinte végig a papírjaiból olvas fel. Lehet, hogy a fideszes képviselő büszkeségből posztolta, hiszen ő a kormánypárt kommunikációs igazgatója, de akkor is vérciki, ha egy azonnali kérdésre felolvasással válaszolnak:

Hogy egy klasszikust idézzünk:

Mi nem hiszünk a makogó, szövegeiket papírból felolvasóknak! Mi azoknak hiszünk, akik egyenesen beszélnek, szívükből, szenvedélyükből.

Ha Orbán Viktor hideg és langyos, akkor üljön fel a gázsütőre!

Ha valaki igaz parlamenti beszédre, felszólalásra vágyik, akkor ajánljuk neki Gyurcsány Ferenc tegnapi felszólalását, amihez nem kellett papírból felolvasni, mert az valódi volt:

Gyurcsány Ferenc verbálisan pofozta végig Orbánt a parlamenti padsorokon

loading...