Forrnak az indulatok: egy veszprémi étterem különböző színű tálcákkal különíti el oltott és oltatlan vendégeit

Kép forrása: MTI

A veszprémi Historia Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont nyitásról szóló Facebook-posztjában arra kérte a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket, hogy a barna tálcákat használják. Ők az ételeket elfogyaszthatják a teraszon vagy a belső térben, illetve kérhetik azokat elvitelre is.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező vendégeket ugyanakkor arra kérik, fehér tálcát vegyenek el, és a teraszon egyenek, vagy kérjenek elvitelre. A bejegyzés közzététele után meg is érkeztek a felháborodott kommentelők, nagyon sokan kiakadtak a megkülönböztetésen.

A poszt alatt van olyan, aki sárga csillagos képet posztolt „oltatlan” felirattal, mások szerint ez embertelen bánásmód, és még olyan is akad, akinek ugyan van védettségi igazolványa, de ezek után nem fog betérni az étterembe vendégként.

Az étterem úgy reagált a felháborodásra, hogy

 senkit nem szerettek volna megbántani, de nincs kapacitásuk egyesével ellenőrizni minden vendég oltási igazolását, és nem is akarják ezzel zavarni őket. Mivel önkiszolgáló étteremként működnek, muszáj megnyitniuk a belső teret is, ha viszont megszegnék a korlátozásokat, egymillió forintig terjedő bírságot kellene fizetniük.

loading...