Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltként: nem szabad újra megengedni, hogy egy párt átvegye a hatalmat Magyarország felett

Kép forrása: MTI

Dobrev Klárában múlt ősz óta erősödött az az elhatározás, hogy a DK miniszterelnök-jelöltjeként megmérettesse magát az előválasztáson. Elmondása szerint a kormány koronavírus alatt nyújtott teljesítménye pedig csak még elszántabbá tette.

Régóta mondjuk, hogy a magyar állam folyamatosan erodálódik. Romlik, az oktatás, az egészségügy, de az a fajta totális összeomlás, amit az elmúlt hónapokban láttunk, az egész egyszerűen drámai volt

– fogalmazott az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A DK miniszterelnök-jelöltje többször is leszögezte, hogy romokban van a magyar állam, a 2022-ben győztes ellenzék feladata lesz azt újraépíteni. Ez a kormány nem bízik az orvosokban, de a fideszes szavazókban sem bízik, ezért Dobrev Klára úgy látja, hogy a bizalmat újraépíteni, „ez lesz a legnagyobb feladat”. Emellett fontos lesz visszaállítani a Magyar Köztársaság nemzetközi tekintélyét.

Fontos célként nevezte meg, hogy ha leváltják az Orbán-kormányt, akkor el kell érni, hogy ne történjen meg még egyszer, „hogy egy párt átvegye a hatalmat az ország felett.”

Végül arról is beszélt Dobrev, hogy a többi miniszterelnök-jelölttel már mind beszélt a vasárnapi bejelentés óta, és szerinte hatalmas erőt fog adni október 23-án, hogy az a 106 egyéni jelölt, és a közös miniszterelnök-jelölt „is győztes lesz” az előválasztás után.

Halálos fenyegetést kapott Kálmán Olga

loading...