Dobrev Klára: A kormány nyugdíjkorrekciója még egy kiló csirkemellre sem lesz elegendő

Kép forrása: Dobrev Klára Facebook-oldala

Az idei évi költségvetést módosító javaslat alapján a várhatónál alacsonyabbra belőtt infláció miatt a nyugdíjasok idén is kiegészítésre szorulnak, így a kormány – eddigi szokásaitól eltérő módon – év közben igazítja ki a nyugdíjakat. Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetben arról beszélt:

évközi kiegészítő emelés jöhet a járvány miatt, az érintettek az első hónapokra járó 0,6 százalékos kiegészítő emelést nyár elején kaphatják meg. Az államtitkár szerint egy átlagnyugdíj esetén ez évi 10 ezer forintot jelent.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője szerint Orbán Viktor újra és újra eljátssza, hogy fontosak számára a nyugdíjasok. Most éppen – ahogy mondják -, nyugdíjkorrekcióról döntenek annak érdekében, hogy az inflációt kárpótolják.

Persze, ahogy tíz éve megszoktuk, a sokak Magyarországának ez egy fricska, nem pedig kárpótlás. Számukra a nyugdíjkorrekció összege, mintegy 900 Ft, még egy kiló csirkemellre sem lesz elegendő

– kommentálta a Fidesz bejelentését Dobrev.

A DK politikusa szerint a fideszes kevesek Magyarországa semmit sem tud a sokak Magyarországának napi megélhetési nehézségeiről. Dobrev Klára szerint ezt nem lehet megszokni, ezen változtatni kell, és változtatni is fognak a kormányváltás után. Magyarország adósa a nyugdíjasok millióinak, és mi eleget fogunk tenni kötelezettségeinknek!

A Fidesz ad egy kis aprót a választás előtt: lesz olyan, akinek 247 forinttal pótolják ki a nyugdíját

loading...