Dr. Czeglédy Csaba: Ha dolgozni lehet oltási igazolvány nélkül, lehessen sportolni, szórakozni is!

Dr. Czeglédy Csaba győzelmet aratott az Origoval szemben
Kép forrása: atv.hu

Dr. Czeglédy Csaba azt vallja, hogy neki nem feladata megítélni, hogy a szombaton ránk szakadt “szabadság” korai-e vagy sem, rosszabb lesz-e a vírushelyzet vagy sem. A védettségi igazolványon alapuló megkülönböztetés miatt azonban, az emberi jogok területén jártas jogászként úgy érezte, meg kell szólalnia:

 a védettséginek hazudott, valójában az első oltás tényét rögzítő igazolvány nem járhat többletjogokkal birtokosaiknak.

Veszélyhelyzet idején is mindenki egyenlő a törvény előtt, és még az Alaptörvény is azt rögzíti, hogy alapvető jogainkat bármely megkülönböztetés nélkül gyakorolhatjuk.

Ebből a két szabályból pedig együttesen az következik, hogy különbségtétel nélkül kell mindenkit beengedni a vendéglátóhelyekre, szállodákba, edzőtermekbe, mozikba, színházakba, sport és kulturális rendezvényekre, ellenkező esetben a szabadságunkban lennénk korlátozva. 

Czeglédy hozzátette: a hatóság tagjain kívül senkinek nincsen joga a személyazonosságunk és az oltási igazolványon lévő adatok ellenőrzéséhez.

Hatalmas feszültség van a társadalomban, nem kellene a jogellenes különbségtétellel tovább feszíteni a húrt, véli a DK politikusa. Továbbá az sem jogszerű, hogy a kormány rá akarja kényszeríteni azokra az oltást, akik saját meggyőződésük alapján nem oltatják be magukat.

Álláspontomat támasztja alá egy mai hír Németországból:

“Egy beoltott az utolsó adag – kétfázisú oltás esetén a második, egy adagból álló védőoltásnál az egyetlen adag – beadása utáni 15. naptól kisebb valószínűséggel terjeszti a vírust, mint egy tüneteket nem mutató fertőzött.

A berlini vezetés javaslata szerint erre a megállapításra építve be kellene vezetni, hogy a beoltottakat az utolsó adag beadása utáni 15. naptól kezdve ugyanúgy kell kezelni, mint a negatív SARS-CoV-2-teszttel rendelkezőket.

Ugyanakkor kiváltságokkal, többletjogosítványokkal nem jár az oltás, vagyis a beoltottak is csak azokat az üzleteket kereshetik fel, csak azokat a szolgáltatásokat vehetik igénybe és csak azokat kulturális, sport vagy egyéb intézményeket látogathatják, amelyek működése az aktuális járványhelyzethez igazított szabályok alapján engedélyezett.”

Ne engedjük meg tehát Magyarországon a jogellenes különbségtételt!

loading...