Orbánék vinnének mindent, ami az állami vagyonból még mozdítható

Kép forrása: Novák Katalin Facebook-oldala

Magyarország privatizációja új szintre lépett: az Orbán-kormány immár törvénybe foglalná a közpénzlopást és az állami vagyon kimentését.

– áll az ellenzéki összefogás párjainak közös közleményben. A Parlament elé benyújtott törvényjavaslatok között a Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszterhez tartozó, 36 oldalas salátatörvény (T/15995) mindenki számára egyértelműen fogalmaz:

a kivezetésre szánt állami vagyon mielőbbi privatizációja érdekében létrehozza a Maradványvagyon-hasznosító Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, amelynek feladata a stratégiainak nem minősülő vagyonelemek állami tulajdonból történő, gyors, költségtakarékos és hatékony kivezetése lesz.

Egyszerűbben: Orbánék – folytatva a koronavírus-járvány második hullámában megkezdett, több százmilliárd adóforintot kitevő magánosítást – vinnének mindent, ami az állami vagyonból még mozdítható.

Ezután azt írják, a leghatározottabban nemet mondanak az állami vagyon kimentésére.

Jövőre visszavesszük az országot az uralkodó elittől. Visszaállítjuk a demokratikus jogállamot, a független igazságszolgáltatást, a közvagyont pedig visszaadjuk a magyar embereknek!

– zárják közleményüket az összefogás pártjai.

loading...