Farkasházy teljesen kifakadt a Klubrádióban: „éljen Orbánt kiáltanak”, amikor a környezetükben is sorra halnak meg az emberek

Farkasházy Tivadar humoristát, újságírót azzal kapcsolatban kérdezték a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában, hogy a Hócipőben összeírta a 101 okot, amely ahhoz vezetett, hogy Magyarország jelenleg a világon a második az egymillió lakosra vetített koronavírusos halálozások arányában, de már a héten lehagyhatja Csehországot. A beszélgetésben mindenen végigmegy az újságíró, nem lennénk most sem Orbán Viktor, sem Gulyás Gergely, sem Müller Cecília helyében.

Farkasházy szerint minden visszavezethető a szeptember-októberi és a januári semmittevésre.

Ha Orbán Viktor háborúról beszél, szerinte háborús bűnösök a „semmittevéssel és a mellébeszéléssel, hazudozással”. A tragikus halálozási adatok ellenére Orbán kinyitja az iskolákat, miközben őt meg „be kellene zárni egy olyan helyre, ahol legalábbis alaposan megvizsgálnák”

– mondta, majd hozzátette, amit senkinek nem szabad elfeledni: korábban Orbán Viktor maga is arról beszélt, hogy a halálozás mértéke a legfontosabb adat ahhoz, hogy megítélhessük a járvány elleni védekezés sikerét.

Farkasházy ennek kapcsán utalt a Medián felmérésére, amelyből az derült ki, hogy a kormánypárti szavazók 53 százaléka jónak vagy nagyon jónak látja a magyarországi koronavírusos halálozási arányokat a szomszéd országokhoz képest. Miközben mind a hét szomszédunknál sokkal kevésbé rossz a helyzet, mint nálunk – a magyarországinak a románoknál a fele, az osztrák „laborban” kevesebb mint a fele, az ukránoknál a harmada, a szerbeknél a negyede a koronavírusos halottak száma lakosságarányosan.

„Éljen Orbánt kiáltanak”, amikor a környezetükben is sorra halnak meg az emberek, a rokonaik, az ismerőseik, a szomszédaik? A mohácsi csatamezőn kiabálják, hogy győztünk?

– tette fel a kérdést Farkasházy.

Kitért a júniusi foci Eb-re is, amelyen, mint felidézte, a tizenkét rendező közül csak a három „diktatórikus”, Oroszország, Azerbajdzsán és Magyarország ígért legalább félházat, a Fidesz-kormány egyedüliként teltházat, Nyugat-Európában néhány (nálunk sokkal jobban álló) országnak eleve nem tetszik az európai szövetség ötlete, hogy nézőket kellene beengedni a stadionokba. Ironizálva azt kérdezte: „Tudod, miért vállalunk be teltházas rendezést? Mert nem a külföldiektől kell félnünk, hanem egymástól.”

Farkasházy azt is mondta, Müller Cecília országos tisztifőorvos tavaly tavasszal a maszkok és a tesztek ellen beszélt, amivel „parancsra hazudott”, merthogy épp nem volt elég ezekből az eszközökből. Azt képviselni pedig, amint azt a kormány teszi, hogy nem is olyan fontos tesztelni, szerinte olyan, mintha légitámadás előtt valaki azt mondaná, hogy ne kapcsolják be a szirénákat.

Felhozta Lázár János mondatát is, amely szerint 20 ezer magyar halt meg a nyugati vakcinák hiánya miatt, és 600 ezret mentettek meg a keletiek. Szerinte ha Lázárnak igaza van, akkor „előre haltak” ezek az emberek november-decemberben, amikor a vakcinákat még sehol sem kezdték el használni.

Hangsúlyozta: 25 ezer embert siratunk, több mint a felüknek élnie kellene, ha „Orbán nem szórakozik szeptemberben és januárban”, és nem hazudozik Gulyás Gergely, Orbán Balázs vagy Varga Judit. Felmérhetetlen, amit műveltek, az Orbán-uralkodás 15 évének ez olyan bűnfoltja lesz, amit nem tudnak lemosni KESMA-lapokkal.

Eltitkoljuk Segesvárt, eltitkoljuk a Don-kanyart? 

– kérdezte végül Farkasházy Tivadar.

loading...