A magyar közmédiában azzal vádolnak egy osztrák újságírót, hogy kérdezni mert a fideszesektől

KÉRDÉSEKKEL PROVOKÁLT AZ ÚJSÁGÍRÓ címmel közölt lejárató anyagot kedden a magyar közmédia híradója egy osztrák újságíróról, akinek az volt a bűne, hogy

mivel Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Matteo Salvini múlt csütörtöki sajtótájékoztatójára nem hívták meg a sajtót, ezért ő levélben fordult a Fidesz EP-frakciójához, hogy többet tudjon meg a formálódó jobboldali szövetségről.

Deutsch Tamás azonban nem akart nyilatkozni, ezután a teljes levelezés a magyar közmédiánál kötött ki, ami az európai balliberális sajtó példátlan támadásának minősítette az esetet.

Az osztrák újságíró arra volt kíváncsi, hogy a budapesti találkozón miért nem voltak ott a francia Nemzeti Tömörülés vagy az Osztrák Szabadságpárt képviselői. Ezek a pártok ugyanis szintén tagjai annak a képviselőcsoportnak az Európai Parlamentben, ahová Salvini pártja, a Liga is tartozik.

Bende Balázs ezt úgy kommentálta, hogy „csak amatőr újságírók kérdeznek olyat, hogy miért nincs ott valaki, akinek a jelenlétéről soha nem is volt szó”. Másrészt pedig belemagyarázta a kérdesbe, hogy ezzel akarja szélsőjobboldalinak láttatni az új mozgalmat.

Azokat a kérdéseket, hogy mi a szövetség célja, ki csatlakozhat hozzá, mivel kerülik el a széthúzást, Bende egyszerűen érdektelennek minősítette, majd képeket kezdtek mutogatni az újságírónőről.

Persze azt is az osztrák újságíró szenére vetette a magyar közmédia híradója, hogy „számos bíráló hangvételű cikket írt már különböző lapokban és portálokon Orbán Viktor miniszterelnökről”.

Sokan fognak szembesülni hasonló helyzettel: éltek Orbánék hitelmoratóriumával, most sokkal többet fizethetnek vissza

loading...