Dobrev Klára drasztikus lépést javasol a kormány bukott járványkezelése helyett

Kép forrása: MTI

Már több mint húszezer magyar ember halt meg koronavírusban. Orbán Viktor korábban arról hazudozott, hogy a halottak száma mutatja meg a védekezés eredményességét. Látva a halálozási arányokat, biztosak lehetünk benne: a Fidesz képtelen uralni a járványhelyzetet.

Dobrev Klára az EP alelnöke drasztikus lépést javasol annak érdekében, hogy ez ne menjen így tovább:

Dobrev Klára szerint független szakértői testület irányítsa a védekezést a járványkezelésben megbukott kormány helyett!

Mára lépte át a húszezret a járvány halálos áldozatainak a száma hazánkban. Mára nincs olyan összehasonlítás és statisztika, amelyben Magyarország ne a világelső vagy dobogós lenne a járvánnyal összefüggő halálozásban.

Ezt még Orbán Viktor alternatív valóságában sem lehet sikernek nevezni. A miniszterelnök azt ígérte, hogy mindenkit meggyógyítunk, majd azt mondta, hogy a védekezés sikerét a megmentett életek számában mérjük. Akárhonnan is nézzük, Orbán Viktor járvány elleni védekezése elbukott.

A Demokratikus Koalíció ezért azt kezdeményezi, hogy a kormány a jövőben bízza a védekezés irányítását a szakmára, egy független szakértőkből álló testületre! Nagyon reméltük, hogy ez a pont soha nem fog eljönni, most azonban azt látjuk, hogy a legjobb, amit ez a kormány tehet, ha kettőt hátralép.

Arra kérjük a miniszterelnököt, hogy cselekedjen a haza érdekében, és mentsen életeket azzal, hogy szakértőkre bízza a védekezés irányítását. Ennél jobb döntést Orbán Viktor ebben a helyzetben nem hozhat, és emberéletek ezreit mentheti meg, ha szembenéz kormánya teljes és tragikus kudarcával. A DK ezt a kezdeményezést hivatalosan is, országgyűlési határozat formájában is be fogja nyújtani – írja közleményében Dobrev Klára a DK EP-képviselője.

loading...