Szégyellje magát Orbán Viktor: inasoknak nevezte a rezidenseket, akik éjjel-nappal életeket mentenek

Kép forrása: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos, pénteki, Kossuth Rádiónak adott interjújában azt találta mondani arra a kérdésre, hogy mennek-e a medikusok, vagyis orvostanhallgatók, ha hívják őket, hogy:

„Most az a helyzet, hogy a rezidenseket, ők az inasok vagy (…) frissen végzett diplomások és készülnek a szakmájukra, őket már javarészt beoltottuk, és már vezényeltük is, a végzős medikus hallgatók pedig most jönnek sorra az oltásban, és utána, most már van jogszabályi alapja is, és úgy látom, hogy a szívükben-lelkünkben is készen állnak arra, hogy ha menni kell, akkor mennek.”

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt írta a Facebookon, hogy ő szégyelli magát Orbán helyett, amiért elsőként az inas szó jutott eszébe róluk.

Orbán Viktor ma „inasoknak” nevezte a kórházakban dolgozó rezidenseket. Azokat az orvosdiplomásokat, akik éjjel-nappal a kórházakban mentik a betegeket. Nyilván azért hívta így őket, mert az orvosok alatt dolgoznak. De ezzel az erővel az összes kórházi dolgozó – ápoló, műtős, beteghordozó, műszakis – is inas.

Nem tudom, hogy tényleg ennyire semmibe veszi-e ezeket az embereket a miniszterelnök, vagy csak egy rossz elszólás volt. De pont ezek a véletlen „elszólások” mutatják a legjobban, hogy ki hogy gondolkodik a másik emberről, ki mennyire becsüli a másikat. Orbánnak az inas szó jutott először eszébe róluk.

– írta Szabó.

loading...