Kifakadt egy mentődolgozó: hiába kommunikálja a kormány, hogy minden rendben, ez nem igaz

Kép forrása: MTI

Nem győzik a sok riasztást a fővárosi mentők, ezért vidékről vezényelnek fel komplett mentőegységeket Budapestre. Ezeket a mentőautókat helyben a többi, megyei egységnek kell pótolnia.

Egy Nyugat-Magyarországi mentődolgozó az RTL Híradónak azt mondta, egyre több szolgálatot kell Budapesten ellátniuk, nem vihetnek magukkal élelmet, és akár 15-20 órát kell így dolgozniuk.

„Egyszerűen nem megoldott se a pihenés, se semmi igazából”

– mondta, és hozzátette, hogy a beosztás szerint ebben a hónapban 40-50 óra túlórát kell végezniük. Arról is beszélt, hogy többször előfordult, hogy egy 24 órás szolgálatban csupán a kétszer 20 perces, kötelező pihenőidőre tudnak megállni.

Az Országos Mentőszolgálat Facebookon közölte, hogy kedden rekordot döntöttek, aznap 4369 riasztáshoz vonultak, és 27 ezer tesztet végeztek.

„A kommunikáció a lakosság felé az, hogy mindent meg tudunk oldani, minden rendben van, ezzel szemben a valóság az teljesen más, itt durván leterhelt dolgozókról van szó. Nagyon sok mentődolgozó nevében tudok most beszélni, a hangulat az nem tudom, hogy volt-e ennyire rossz az elmúlt öt évben”

– mondta az RTL-nek a mentődolgozó.

Orbán Viktor elárulta, mikor számíthatunk legkorábban nyitásra

loading...