Kormányinfó: nincs itt az ideje a lazításnak

Kép forrása: MTI

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy rendkívül rosszak a számok, a szakértők szerint közel vagyunk a harmadik hullám csúcsához.

A miniszter köszöntetet mondott az ápolók és orvosok munkájáért. A rezidensek és a medikusok is részt vehetnek a munkában, kapacitás probléma nincs Gulyás szerint.

A számok alapján lazításnak még nincs itt az ideje, mondta a miniszter. Az egyetlen megbízható védekezési mód, ha az oltás folytatódik.

Többlépcsős újranyitásban gondolkodik a kormány. A nyitást a beoltottak számához igazítják majd. Orbán Viktor az operatív törzs után a holnapi Kossuth rádiós interjújában jelenti majd be, hogy mit terveznek a következő hetekre. Gulyás ígérete szerint a nyitásról szóló nemzeti konzultáció eredményeit a hétvégén hozzák nyilvánosságra.

A kormány abban bízik, hogy az AstraZeneca körüli konfliktusok ma rendeződnek, az Európai Gyógyszerügynökség csütörtök délután tart erről tájékoztatót.

A védettségi igazolványok postázása is folyamatban van:

már 1 440 000 védettségi igazolványt gyártottak már le, egy részét azok kapják, akik már megkapták az oltást, egy másik részét pedig, akik átestek a fertőzésen.

loading...