Eddig ez a legdurvább: újabb jobbikos árulta el az ellenzéket

"Gyerekeket bántotok" - könnygázzápor a Karmelitánál

Úgy érzem, hogy azoknak az ellenzéki polgármestereknek egy része, akik alapvetően szervezik, generálják ezeket az összellenzéki akciókat, sok esetben teljesen más a motivációjuk. Van, aki miniszterelnök vagy épp egyéni képviselő szeretne lenni. Az az érzésem, hogy céljaik eléréséhez a nagypolitika oltárán sok olyat is fel kell áldozniuk, ami szerintem nem helyes a polgármesteri székből

– ezzel magyarázta a Magyar Hangnak adott interjújában Mirkóczki Ádám, miért nem vesz részt az ellenzéki önkormányzatok által szervezett közös akciókban.

Eger korábban jobbikos polgármestere szerint az, hogy az ellenzéki pártok bástyaként szeretnék használni a nem fideszes városokat, teljesen logikus pártpolitikai szempontból. Az viszont már az adott polgármester felelőssége, hogy ezt engedi vagy nem. Ő pedig az utóbbiak közé tartozik.

Mirkóczki Ádám az iparűzési adó megfelezése kapcsán belengetett kormányzati kompenzáció kapcsán azt mondta, nem fog előre őrjöngeni és folyamatosan szidni a kormányt, amikor még zajlanak a tárgyalások.

Akad pár volt jobbikos politikus, aki hátba döfte az ellenzéki összefogást az árulás pengéjével, majd meg is forgatták benne azt azzal, hogy a 2022-es sorsdöntő parlamenti választások előtt új pártok hadát jelentik be sorra. De az, hogy egy az összefogás színeiben választást nyert megyeszékhely-vezető ilyet tegyen, az példa nélküli..

loading...