Ismét hasznos volt az operatív törzs: vigyünk innivalót, és öltözzünk praktikusan, ha oltásra megyünk

Kép forrása: MTI

Müller Cecília a súlyos esetek rohamosan emelkedő száma miatt arra kért mindenkit, fokozottan tartsák be a korlátozásokat, mert a vírus sokkal könnyebben fertőz most, mint a megjelenésekor. Lélegeztetőgépen már több mint 600-an vannak.

Müller szerint fontos, hogy újabb szigorításokat csak akkor vezessünk be, ha már feltétlenül szükséges, ígérete szerint a mai kormányülésen született döntésről hamarosan mindenki értesül.

Müller Cecília szerint holnaptól külön fejezet kezdődik:

74 ezer 18 és 60 év közötti krónikus betegnek küld SMS-t a kormány, ők az oxfordi AstraZeneca vakcinájával oltathatják be magukat az kijelölt oltópontokon.

Az üzenetben benne lesz a kijelölt oltópont és az időpont is. Müller arra kért mindenkit, hogy ezeket az időpontokat tartsák be az érintettek, ne érkezzenek korábban és később sem, illetve a biztonság kedvéért mindenki vigyen magával innivalót, és legyen nálunk a TAJ-kártyánkat, iratainkat és iratainkat is, öltözködjenek praktikusan, hogy könnyen be lehessen adni az oltást.

Jövő héten már százezer Szputnyik-vakcinával is elkezdenek oltani, de várható a Pfizertől és a Sinopharmtól is szállítmány, így Müller ígérete szerint most már megvalósulhat a kampányszerű oltás.

loading...