Egy budapesti kórházból jelentik: Orbánék új jogviszonya miatt 3 (!) orvos maradt az egyik osztályon, több ellátást lemondtak

Kép forrása: MTI

„A mai nappal kénytelenek vagyunk lemondani a teljes gasztroenterológiai és vérző ellátást, valamint a perem területek mellett Budapest Főváros XVIII. kerületének általános belgyógyászati ellátását is”

– tájékoztatta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet orvosigazgatója, Dobosi Zsolt a Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztályának vezetőjét hétfőn. A tájékoztatást Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő hozta nyilvánosságra a Facebookon.

Dobosi Zsolt arra hivatkozva mondta le az ellátásokat, hogy

az intézmény II. belgyógyászati osztályának mindössze három orvosa/szakorvosa írja alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést.

Az orvosigazgató hozzátette: tekintettel arra, hogy a kórháznak 400 ezer fős területi ellátási kötelezettsége van, az ott élők egészségi állapota pedig igen rossz, az eddigi terhelésen felül most extrém teher hárul az I. és a III. belgyógyászati osztályra.

Hétfőn este szintén Kunetz Zsombor hozta nyilvánosságra azt a tájékoztatót, ami alapján arról számolt be, hogy működésképtelenné vált egy megyei kórház, olyan sokan nem írták alá a Fidesz által rájuk erőszakolt új jogviszonyról szóló szerződést:

Káosz: működésképtelenné vált egy megyei kórház, felmondott az összes közalkalmazott orvos

loading...