A Fidesz nagyszabású egészségügyi fejlesztésre adott pénzt – most figyeljen: Erdélybe

Kép forrása: MTI

Magyar állami támogatással rendeznek be intervenciós kardiológiai központot Csíkszeredán a Hargita megyei sürgősségi kórház keretében

A magyar támogatást közvetítésre a Mens Sana Alapítvány kérték fel. A hírt maga az alapítvány jelentette be, a közleményt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) hírszolgálata tette közzé – áll az MTI hírében.

A Mens Sana Alapítvány közölte:

a kórházi felszerelések az alapítvány tulajdonát képezik majd, a kórház használatba kapja őket. A Hargita megyei sürgősségi kórházat a megyei önkormányzat tartja fenn.

A Mens Sana Alapítvány a csíkszeredai Szent Kereszt Plébánia, és a csíkkarcfalvi római katolikus plébánia alapítványa. Az alapítvány a Székelyföldi Jégkorong Akadémia működtetőjeként vált ismertté. Elnöki tisztségét a decemberben romániai környezetvédelmi miniszterré kinevezett Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor tölti be.

A közlemény Konrád Juditot, a csíkszeredai sürgősségi kórház menedzserét idézte, aki elmondta:

a kórház évek óta készül a kardiológiai osztálya fejlesztésére. Számos csíkszeredai szakember már végzett, vagy jelenleg is végez olyan célirányos továbbképzést, amely szükséges az intervencionális kardiológiai központ működéséhez. Évek óta dolgoznak azon, hogy a székelyföldi betegek számára helyben megteremtsék az intervencionális kardiológiai ellátás lehetőségét, és ne kelljen például a szívinfarktuson átesett betegeket órákat utaztatni valamely intervencionális központba.

Azt nem árulták el, mennyi pénzt kapnak a magyar adófizetőktől.

Na, jó nekik! Évek óta készülnek arra, hogy normális egészségügyi ellátást tudjanak nyújtani, amit most az Orbán-kormány bőkezű támogatásának hála meg is tudnak valósítani. Viktor! Itthon emberek milliói várnak arra, hogy normális egészségügyi ellátást kapjanak, ezzel nem kellene csinálni valamit?

Forrong a magyar internet: túl messzire ment a székely író, elküldte a búsba az ellenzéki szavazókat

loading...