Orbán Viktor felébredt szerda reggel és hülyeséggel árasztotta el az országot

Kép forrása: AFP

Orbán Viktor miniszterelnök egy publicisztával jelentkezett a Magyar Nemzetben, amiben az idén 30 éves visegrádi együttműködést méltatta.

Orbán szerint tudtuk, évszázadok jönnek-mennek, de a közép-európai népek sorsközössége marad:

S valóban, harminc év elteltével, NATO-tagként az Európai Unió legdinamikusabb térségeként tekinthetünk magunkra. Erős növekedés, alacsony munkanélküliség, gyors digitális átalakulás, robusztus befektetések. Ezek vagyunk ma mi.

A miniszterelnök szerint, „ha magyarnak születtél, akkor küldetésed is van. Küldetésed túlmutat önmagadon, európai horizontú és jelentőségű. Azt is tudjuk, hogy ezt csak a többi közép-európai néppel együtt tölthetjük be.

Azzal folytatta, hogy „a német és orosz világ közötti területen, amely a latin kereszténység ortodoxiával határos területe, ahol sok nyelv és nemzeti kultúra nőtt föl, létezik egy sajátos közös kulturális minőség, egy életszemlélet, egy észjárás és jellemző testtartás.”

A magyarság küldetése Orbán szerint a Római Birodalomig vezet vissza.

A mi fölfogásunkban Európánkat azok a népek teremtették meg, amelyek különböző időpontokban, egymástól függetlenül támadtak a Római Birodalomra. Ezek a népek országaikat az egykori Római Birodalom romjain alapították meg. A latin kereszténységet átvették, de a saját kultúrájukat nem adták fel, s így különféle ötvözeteket kovácsolt ki a történelem kalapácsa

– írta a kormányfő, aki nem hagyhatta ki a nem migránsáradatot sem az írásból:

„a megjelenő migránstömegek valójában az európai élet után vágyakozó népvándorlási hullámok, amelyekkel szemben elődeink mindig teljes odaadással védekeztek. A nem védekezés valójában megadás, és teljes civilizációs átváltozás lesz a következménye, ahogy az Európa déli és keleti peremén, a Balkán szomszédságában élő népek már láthatták közvetlen testközelből is”

– írta.

A Republikon friss felmérése szerint akár kétharmados ellenzéki győzelem is születhet 2022-ben

loading...