Pusztai Erzsébet arról beszélt, hogy nem tudni, hol van 80 ezer Pfizer-vakcina

Pusztai Erzsébet volt az ATV Start című műsorának vendége, ahol egészen megdöbbentő dologról beszélt:

a szakértő azt mondta, tud olyan hírekről, melyek szerint 80 ezer Pfizer vakcina van Magyarországon, azt viszont nem tudni, hogy ezek az oltóanyagok hol vannak.

Az egykori egészségügyi államtitkár arról is beszélt, hogy elképzelhető, a brit vírusmutáció felelős a megnövekedett fertőzésszámokért.

Az infektológus szerint, ha pontosabb adatokat közölnének a fertőzöttekről, mint például, hogy milyen területeken fordulnak elő, hol vannak kontaktok, akkor a számok alapján többet is el lehetne mondani.

Az szakértő szerint az is előfordulhat, hogy

az emberek fáradtsága is közrejátszik a fertőzésszámok növekedésében, hiszen elegük lett a védekezésből, a távolságtartásból. 

Pusztai szerint, bár a kínai vakcina már úton van Magyarországra, a szakember felhívta a figyelmet arra, hogy ezeket a vakcinákat még be kell vizsgálni

Orbán arról beszélt, húsvétra 2 millió embert oltanak be, Pusztai lát problémákat

Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjújában azt mondta, ha elkezdik használni a kínai vakcinát, húsvétra kétmillió embert tudnak beoltani. A szakember szerint probléma, hogy

nem lehet látni azt a szisztémát, amivel kétmillió embert be tudnának oltani, azt pedig nevetségesnek nevezte, hogy arról beszélnek, hogy 6 ezer darab orosz vakcinával megkezdték az oltást.

Azt is óriási problémának tartja, hogy a háziorvosokat terhelik azzal a feladattal, hogy öt darab oltást adjanak be, miközben szerinte oltóközpontokra lenne szükség, ahol 20-30-as csoportokban olthatnák az embereket.

Az infektológus úgy látja, hogy az oltási hajlandóság csökkenése a kormány kommunikációja miatt van, mert „bevizsgálatlan, az unió által nem engedélyezett vakcinák ígérgetnek, hoznak”.  Azt tanácsolja mindenkinek, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett oltóanyagot adassa be magának.

Elképesztően jól jártak azok a nyugdíjasok, akik nem dőltek be a kormány ámításainak

loading...