Paródiát csináltak a közpénzzel tolt keresztény portál cikkajánlójában a családon belüli erőszakból

Kép forrása: MTI

Az utóbbi időben egyre többször találkozhattunk egy magát keresztény portálnak valló vasárnap.hu nevű portállal, amit előszeretettel szemléznek kormánypárti lapok, sőt, maga az MTI is, bár ezt az olvasottsági adatok nem igazán indokolják. Most a 444 nézett utána, miből működik a portál.

A 444 cikke szerint nemrégiben jelent meg egy olyan írás a vasarnap.hu-n, melyben a családon belüli erőszakból csinált paródiát a szerző. A cikket azzal az ajánlóval rakták ki Facebookra, hogy

Szóval az van, hogy ha egy nőszemélyen manapság feltűnik bármilyen külsérelmi nyom, akkor azt fix hogy az ura csinálta. Ha nem szoknya van rajta, hanem nadrág, akkor valószínűleg combon rúgta a férje, annak a nyomait takargatja. Ide jutottunk.

A cikkre a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene nevű, nőjogi Facebook-oldal is felhívta a figyelmet. Az írást nem sokkal később törölték.

A vasarnap.hu célja saját bevallása szerint a fiatalok megszólítása, a közösségépítés, családi programok szervezése és a keresztény könnyűzene népszerűsítése. A kiadó a Kovács K. Zoltán Alapítvány, melyet a KDNP pártalapítványa, a Barankovics István Alapítvány egyik alapítójáról neveztek el. A 2018-ban bejegyzett szervezetet dr. Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke képviseli. (A nők bántalmazásáról szóló cikket is egy bizonyos Mészáros József jegyzi.)

Az alapítvány egyik fő tevékenysége a vasarnap.hu kiadása, beszámolói szerint 2018-ban 276 ezer forintból, 2019-ben viszont összesen már közel 37 millió forintból gazdálkodott.

A vissza nem térítendő támogatást a Miniszterelnökség, a KDNP pártalapítványa és a Bethlen Gábor Alapkezelő nyújtotta, jobbára működési támogatásra. A Miniszterelnökség az üldözött keresztényekkel kapcsolatos kommunikáció elősegítésére nyújtotta a 21 és fél milliós támogatást.

A pénzt a beszámoló szerint a vasarnap.hu oldalon belül rovatként is üzemelő s4c.news, illetve sc4.hu oldalak működtetésére költötték. Itt a legfrissebb anyag egy Azbej Tristannal, a Miniszterelnökség Üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárral készült podcast, mely

„A sorosista liberálisok szerint a kereszténység egy elnyomó világnézet” címmel került fel az oldalra.

A portál egyik meghatározó szerzője a félig szír származású Kassab Adonisz, volt jobbikos önkormányzati képviselő és Magyar Gárda-tag, az oroszbarát, Nyugat-ellenes orientalista.hu főszerkesztője.

Egy 2013-as videóban Kassab arról beszélt, hogy Szíriában tökéletes demokrácia van, és nem belső konfliktusok miatt robbant ki a háború, hanem külső befolyás eredményeképp. A vasarnap.hu szerzőjeként jegyzi a fent már említett cikket, melyben a melegeket a leprásokhoz hasonlította.

Ez azonban még semmi ahhoz képest, amit a 444 cikke részletez, ami ide kattintva elérhető.

loading...